De grote leugen over afvallen: waarom je ondanks een dieet niet afvalt
Hoe ik de echte reden ontdekte voor mijn mislukte diëten en 20 kilo afviel in 12 weken - zonder honger of jojo-effect

Het was op de dag van mijn 48e verjaardag, toen ik huilend voor de spiegel stond.
Weer een dieet mislukt.
Ik had weer een jurk gekocht die ik moest retourneren.
En dat terwijl ik al maandenlang maar 1.400 caloriën per dag binnenkreeg
“Er is iets mis met me,” dacht ik.
“Het kan niet zo zijn dat ik de enige aan tafel ben die zich alles ontzegt – en nog steeds niets verliest!"
Vandaag, drie maanden later, ben ik 10 kilo afgevallen.
Mijn energieniveau is op het hoogste niveau in jaren.
En voor het eerst in lange tijd, voel ik me weer goed in mijn lichaam.
Hoe heb ik dat bereikt? Het antwoord zal je verrassen.
Hallo, ik ben Barbara. En ik weet precies hoe je je voelt.
Na mijn zwangerschap 10 jaar geleden, heb ik geworsteld met die extra 20 kilo die gewoon niet weg wilde gaan.
Als je dit artikel leest, ben je waarschijnlijk bekend met deze strijd.
De eindeloze spiraal van:
- De nieuwste dieettrend
- De bejubelde afslankshake
- Het ‘revolutionaire’ fitnessprogramma
Eerst vlogen de kilo's eraf. En toen? Stagnatie. En uiteindelijk, meer gewicht dan daarvoor.
Ik hoef je niet te vertellen hoe dat voelt. Die schaamte. Die wanhoop. Dat gevoel van falen.
Maar hier komt de waarheid:
Je hebt niet gefaald.
Je bent niet te zwak.
Je doet niets verkeerd.
De reden voor je gewichtsproblemen ligt niet in je eetgewoonten.
In plaats daarvan zou het een stille kwelling kunnen zijn waaraan miljoenen Europeanen lijden – vaak zonder het te weten.
Ik weet dit omdat ik obsessief calorieën telde, twee jaar lang.
1.400 per dag, proteïneshakes, salade, honger.
De weegschaal? Bleef steeds hetzelfde aanwijzen.
Vandaag weet ik waarom niets werkte. En nog beter: ik ken de oplossing.
In slechts 12 weken heb ik:
- 10 kilo permanent verloren
- Zij mijn bloedwaarden verbeterd
- Heb ik meer energie dan toen ik 30 was
En het beste van alles? Ik hoefde niet te verhongeren of mijn leven op zijn kop te zetten.
Ik heb de afgelopen jaren mijn hart en ziel in dit onderwerp gestoken en ben als een gek op zoek geweest naar een oplossing voor mijn probleem.
Ik wil nu mijn inzichten met de wereld delen. Want ik weet zeker dat het jou ook zal helpen.
Tot nu toe heb ik mijn streefgewicht moeiteloos kunnen behouden
Hoe ben ik tot deze ontdekking gekomen en wat betekent het?
Ik heb niet alleen elk mogelijk dieet geprobeerd, ik heb ook 5 jaar lang veganistisch gegeten.
Maar elk dieet mislukte.
Met de beste diëten ben ik in de eerste paar weken veel afgevallen, maar daarna ben ik ofwel gestopt met afvallen of heb ik het beruchte jojo-effect ervaren.
Je weet waarschijnlijk hoe frustrerend dat is.
Het voelde alsof er een handrem ergens in mijn lichaam aangetrokken was, die mij ervan weerhield af te vallen.
Maar dat was nog niet alles: ik voelde me ook steeds vermoeider en zwakker.
Het was heel moeilijk om hierdoor niet in een neerwaartse spiraal terecht te komen.
Met veel moeite sleepte ik mezelf twee keer per week naar de sportschool.
Maar er verbeterde niets.
Ik had de hoop al opgegeven, en legde me neer bij mijn lot.
Maar soms liggen de belangrijkste antwoorden op plekken waar je ze het minst verwacht.
Voor mij was het een klassenreünie.
De klassenreünie die mijn leven veranderde
Ik zat in het volleybalteam, speelde tennis en bezocht elk sportevenement.
En nu? 20 kilo meer op de botten.
Ik werd nog nerveuzer bij de gedachte aan de aanstaande reünie.
Wat zouden mijn voormalige klasgenoten van me denken?
De Barbara die plotseling 20 kg zwaarder lijkt?
Maar soms zijn het juist de momenten waar we het meest bang voor zijn, die ons leven veranderen.
Tijdens de reünie zat ik naast mijn toenmalige beste vriendin Sabine.
Na haar afstuderen aan de medische school, studeerde ze geneeskunde en ontmoette haar man Oliver, een beroemde voedingsdeskundige uit de VS, die inmiddels in Berlijn gevestigd was.
Toen ik haar vertelde dat ik ondanks een calorietekort al maanden niet was afgevallen, gingen bij haar meteen de alarmbellen rinkelen.
Dat klonk haar bekend in de oren.
Haar man Oliver had hier al vaker mee te maken gehad. Voor hem was het allesbehalve een verrassing.
Sabine bood mij toen vriendelijk aan om naar de praktijk van haar man te komen.
Dat deed ik een week later.
De verrassende diagnose die alles veranderde
Oliver heette mij hartelijk welkom in zijn praktijk en kwam meteen ter zake.
Toen ik hem vertelde over de vele mislukte pogingen om af te vallen, vertelde Oliver meteen over zijn vermoedens.
Hij legde uit dat bij patiënten die niet afvallen ondanks een calorietekort, en die zich ook vaak moe voelen, in 9 van de 10 gevallen de oorzaak de stofwisseling is.
En één orgaan in het bijzonder is verantwoordelijk voor het metabolisme:
De lever.
Daarom heeft Oliver mij eerst een uitgebreid bloedonderzoek laten doen.
Twee weken later was ik weer bij hem in zijn praktijk in Amsterdam.
Ik zal dit moment nooit vergeten.
Met trillende handen hield ik mijn bloedresultaten vast.
Mijn leverwaarden lieten iets zien wat ik niet had verwacht:
- Gamma GT: 49 U/l (duidelijk verhoogd)
- ALT en AST: aan de bovengrens
- Cholesterol en triglyceriden: licht verhoogd

Verhoogde gamma-GT-, AST- en ALT-waarden kunnen wijzen op leververvetting.
De diagnose: een vervette lever.
Eerlijk gezegd had ik geen idee wat dat betekende.
In mijn gedachten was een vervette lever iets alleen alcoholisten krijgen.
Wat had ik het mis.
Oliver informeerde mij: een vervette lever is de stille epidemie van onze tijd.
Eén op de vier Britten heeft er last van – de meesten van hen zonder dat ze het weten.
Omdat het klassieke symptoom – een gevoel van druk in de rechter bovenbuik – vaak alleen voorkomt bij een gevorderde leververvetting.
Veel vaker komen andere symptomen voor, zoals mislukte pogingen om af te vallen ondanks een calorietekort, een droge en jeukende huid, excessief zweten en constante vermoeidheid.
Vervette lever wordt onderverdeeld in drie stadia:
- Vervette lever zonder ontsteking: in dit geval is er doorgaans geen pijn, omdat de lever geen pijnreceptoren heeft.
- Steatohepatitis of Steatotische Hepatitis: een vervette lever met een ontstekingsreactie. Een drukkend gevoel in de bovenbuik, een opgeblazen gevoel en een frequent vol gevoel behoren tot de symptomen van dit stadium.
- Levercirrose: vanaf dit punt is de ziekte niet meer omkeerbaar!
Naar schatting zal bijna de helft van alle patiënten met stadium 1 overgaan naar stadium 2.
Vooral mensen met overgewicht hebben vaak last van leververvetting.
En het is de meest voorkomende verborgen reden voor aankomen.
Waarom? Omdat de lever onze het centrum van onze stofwisseling is.
Je kunt je de lever voorstellen als een gigantische recyclingfabriek.
Normaal gesproken sorteert het alles wat we eten: vetten worden verbrand, gifstoffen worden uitgescheiden en hormonen worden gereguleerd.
Maar met een vervette lever, functioneert dit sorteersysteem niet meer naar behoren.
De ‘werkers’ (onze levercellen) zijn volledig overbelast.
Wat gebeurt er dan:
- Vetten worden niet goed meer verbrand
- De stofwisseling vertraagt
- Gifstoffen stapelen zich op
- Het lichaam slaat meer vet op
De leverwaarden en hun betekenis
In mijn geval spraken de leverwaarden boekdelen.
Als de gamma GT-waarde verhoogd is (in mijn geval was het 49 U/l), is dit een teken van een vervette lever.
Als ALT- en AST-waarde verhoogd zijn, bevindt men zich vaak al in stadium 2 – een ontstoken leververvetting.
Maar ook met leverwaarden moet men voorzichtig zijn: zelfs als de waarden er goed uitzien, kun je last hebben van een vervette lever. Vooral de cholesterolwaarde wordt vaak verkeerd begrepen.
Daarom raadt Oliver aan om eerst aandacht te besteden aan je symptomen.
Onverklaarbare gewichtstoename, of hardnekkig buikvet ondanks een calorietekort en ernstige vermoeidheid, zelfs na voldoende slaap, behoren tot de symptomen.
Vaak is een vervette lever het resultaat van een ongezond dieet of het nemen van sterke medicijnen om andere ziekten te behandelen.
In medische termen heet dat NAFL – niet-alcoholische leververvetting.
Suiker speelt ook een grote rol.
Oliver liet mij de volgende studie hierover zien.

Uit dit onderzoek is gebleken dat hoge consumptie van fructose en suiker kan leiden tot een vervette lever, en zelfs het darmmicrobioom kan verstoren.
Wat is het probleem daarvan? Tegenwoordig is het bijna onmogelijk om suiker en suikerhoudende stoffen te vermijden.
De voedingsindustrie “verbergt” nu suiker in de ingrediëntenbeschrijvingen van veel voedingsmiddelen.
Daar vind je in plaats van suiker, woorden zoals maltose, lactose of glucosestroop.
Zelfs bij ogenschijnlijk gezonde voedingsmiddelen zoals granolarepen of diverse light producten is dit het geval.
Ja, zelfs te veel fruit of smoothies kan leiden tot een vervette lever.
Omdat de fructose erin wordt omgezet in suiker en later in vet.
Wat een ironie: mensen kopen een light yoghurt met extra weinig vet om gezond te eten, en bevorderen uiteindelijk alleen maar leververvetting vanwege de toegevoegde suiker!
“Een ongezond dieet, gebrek aan beweging en een andere ziekte kunnen ervoor zorgen dat de zogenaamde niet-alcoholische leververvetting ontstaat."
- Universitair Ziekenhuis Zürich
Opeens viel alles op zijn plaats:
- Waarom ik niet ben afgevallen ondanks het eten van maar 1.400 calorieën
- De constante vermoeidheid
- Het volle gevoel na het eten
- De opgeblazen buik
Mijn lichaam was als een auto die reed met de handrem erop.
Hoe hard ik ook op het gaspedaal trapte (minder eten, meer bewegen) – de handrem (vervetting van de lever) verhinderde elke vooruitgang.
Oliver legde mij ook uit waarom de vele diëten de situatie nog erger hadden gemaakt.
Radicale diëten zijn pure stress voor de lever.
En een gestreste lever slaat nog meer vet op – een vicieuze cirkel.
Het frustrerende: bij de normale bloedonderzoeken bij de huisarts worden de belangrijkste leverwaarden vaak helemaal niet getest.
Daarom leven zoveel mensen jarenlang met een vervette lever zonder het te weten.
Het goede nieuws: leververvetting is te genezen.
De lever is het enige orgaan in ons lichaam dat zichzelf volledig kan regenereren.
Je hoeft het alleen maar de juiste middelen te geven om dat te doen.

Samenvatting tot zover:
- 20-30% van alle mensen in Europa hebben een vervette lever. Vooral mensen met overgewicht hebben hier last van.
- Constante vermoeidheid, droge huid en jeuk, evenals problemen met afvallen ondanks een calorietekort kunnen tekenen zijn van leververvetting.
- Obesitas hangt samen met de gezondheid van de lever. Een trage, overbelaste lever zorgt ervoor dat er meer vet in het lichaam wordt opgeslagen, zelfs als je niet teveel calorieën binnenkrijgt.
- Zonder een gezonde lever, is het ontzettend moeilijk om op gewicht te blijven of af te vallen.
Vervette lever kan genezen worden
Volgens Oliver is het genezen van een vervette lever eigenlijk heel eenvoudig. Sommige van zijn patiënten slagen er zelfs in dat binnen enkele weken voor elkaar te krijgen.
Men zou echter niet moeten vertrouwen op conventionele behandelingsmethoden, want deze maken het probleem vaak alleen maar erger.
Vasten voor je lever: klinkt in eerste instantie logisch – eet minder, minder vet. In werkelijkheid is het echter enkel stress voor de lever. Tijdens een twee weken durende vastenkuur met voornamelijk groenten en eiwitpoeder, komt er nog meer stress op de lever te staan. Het resultaat? Een nog slechtere functie van je stofwisseling.
Radicale diëten: een dieet van 800 calorieën of andere extreme vormen van voeding, leidt tot het overgaan op overlevingsmodus van het lichaam. De lever slaat vervolgens nog meer vet op als een noodreserve – precies het tegenovergestelde van wat we willen.
Statines (cholesterolverlagende medicijnen): deze voorgeschreven medicijnen manipuleren alleen het cholesterolgehalte, maar ze helpen niet bij het verhelpen van leververvetting. Sterker nog: studies tonen aan dat ze de hoeveelheid van belangrijke voedingsstoffen, zoals co-enzym Q10, in het lichaam kunnen verminderen.
In plaats daarvan zou men het lichaam en de lever actief moeten voorzien van voedingsstoffen die de lever ondersteunen bij ontgifting en herstel.
Helaas is een gezond dieet op zichzelf niet voldoende om een vervette lever te genezen.
Onze lever heeft het wonderbaarlijke vermogen zichzelf te genezen – maar zonder de juiste voedingsstoffen mist het de bouwstenen voor herstel.
Dat is ook de reden waarom zoveel mensen falen.
Ze begrijpen niet dat alleen een verandering in dieet niet genoeg is om de lever effectief te regenereren.
Wat onze lever werkelijk nodig heeft is een combinatie van drie dingen:
- Speciale actieve ingrediënten die natuurlijke ontgifting ondersteunen
- Voedingsstoffen met een hoge dosering die de regeneratie van levercellen versnellen
- Actieve plantaardige ingrediënten die de afbraak van opgeslagen vetten bevorderen
Het goede nieuws: de natuur heeft ons al deze actieve ingrediënten gegeven.
Het komt er gewoon op neer dat je ze gebruikt in de juiste combinatie en dosering.
Oliver gebruikt een speciaal voor dit doel ontwikkelde behandeling voor een vervette lever.
De detoxmethode voor een vervette lever
De methode voor het ontgiften van een vervette lever is speciaal ontwikkeld door Oliver voor mensen die vanwege hun lever niet meer kunnen afvallen.
Niet alleen wordt de vervette lever afgebroken, maar andere organen die effectief gewichtsverlies ondersteunen, worden ook ondersteunt.
Hieronder valt bijvoorbeeld ook de vaak onderschatte gal.
Het bijzondere eraan: je hoeft niet te worstelen met een dieet, en de methode is op basis van 100% natuurlijke ingrediënten.
De focus ligt op een normaal, evenwichtig dieet, en daarnaast wordt de kracht van de natuur benut door gericht gebruik te maken van mariadistel, artisjok en paardenbloemwortel.
Deze natuurlijke stoffen worden al eeuwenlang gebruikt voor de gezondheid van de lever.
Wat volgt, zal je zeker verbazen.
Omdat de bovengenoemde planten al zijn bestudeerd in wetenschappelijk onderzoek in verband met leververvetting.
En de de resultaten zijn ronduit verbluffend:
Mariadistel
Mariadistel is een echte wonderplant als het om de gezondheid van de lever gaat.
Het behoort tot de antioxiderende geneeskrachtige planten. Dit betekent dat het vrije radicalen neutraliseert en oxidatieve stress vermindert.
Wat de gezondheid van de lever betreft, is mariadistel inmiddels uitgebreid onderzocht.
Bijzonder vermeldenswaardig is hierbij het volgende onderzoeksrapport uit Italië:

Uit de onderzoeken kunnen de volgende conclusies worden getrokken:
- Mariadistel bevordert de uitscheiding van oude rode bloedcellen uit de lever
- Het neutraliseert gifstoffen en afvalproducten in de aderen van de lever
- Het voorkomt dat gifstoffen de levercellen binnendringen
- Het bevordert de herstel van de lever en de vorming van nieuwe gezonde levercellen
- Bij dieren kan het zelfs de lever beschermen tegen de inname van bepaalde medicijnen, (bijvoorbeeld paracetamol,) en zelfs alcohol.
- Het verbetert galproductie in de lever en reinigt de galwegen van de lever
- Het ondersteunt de lever bij zijn ontgiftingsfunctie, vooral in combinatie met paardenbloem en artisjok
Er is echter een tweede, veel indrukwekkendere studie:

Deze studie omvatte 72 patiënten met leververvetting die tweemaal daags de werkzame stof silymarine (ook aanwezig in mariadistel) innamen.
De studie duurde 3 maanden, en de proefpersonen werden regelmatig onderzocht op belangrijke leverwaarden.
Het verbluffende resultaat: het innemen van silymarine leidde tot aanzienlijke verbeteringen in ALT-, AST- en gamma GT-waarden!
Vergeet niet: het zijn juist deze waarden die wijzen op een vervette lever.
Zelfs volgens echografie, was de leververvetting van de proefpersonen verbeterd.

Artisjok
Hoewel mariadistel zeer geschikt is om de AST-, ALT- en gamma GT-waarden te verbeteren, is er nog geen effect op het cholesterolgehalte aangetoond.
Daarom raadt Oliver een andere geneeskrachtige plant aan: de artisjok.
De artisjok kan gebruikt worden als een natuurlijk cholesterolverlagend middel, zoals dit onderzoek aantoont:

Aan deze studie namen 143 volwassenen deel die dagelijks artisjokbladextract innamen gedurende 6 weken.
Het resultaat: gemiddeld genomen was de controlegroep in staat om hun cholesterolgehalte met 18,5% te verlagen.
De artisjok heeft ook een positieve werking op de spijsvertering en het gal. Het verbetert de galstroom en bevordert de werking van de alvleesklier.
Het meest indrukwekkende van dit onderzoek was echter dat het een hepatoprotectief effect van artisjokbladextract aantoonde.
Dit betekent dat de artisjok levercellen beschermt en herstel stimuleert:

Aan deze studie namen 100 mensen deel die de diagnose leververvetting hadden gekregen.
De proefpersonen consumeerden gedurende 2 maanden elke dag artisjokbladextract.
Het resultaat: vergeleken met de placebogroep, die niets had ingenomen, had de lever van de artisjokgroep een betere bloeddoorstroming en was afgevallen na die 2 maanden.
Dit is precies waarom de methode van Oliver zo goed werkt.
Je regenereert en beschermt je lever actief, in plaats van alleen maar vetarm te eten.
Het resultaat: een gezonde lever en betere cholesterol-, AST-, ALT- en gamma GT-waarden.
"Geen enkel dieet ter wereld kan tippen aan de kracht van artisjokken en mariadistel", aldus Oliver.
Paardenbloemwortel
Paardenbloemwortel met het actieve ingrediënt taraxacine is een absolute tip van experts.
Paardenbloemwortelextract is ook aanwezig in de capsules in de hoge verhouding van 4:1.
Taraxacine activeert de productie van gal, wat leidt tot een betere stofwisseling.
Gal speelt een belangrijke rol in het vetverbrandingsproces in het lichaam.
De lever is via de galweg verbonden met de galblaas.
Gal wordt al in de lever geproduceerd.
Deze vloeistof wordt vervolgens via de galwegen naar de galblaas getransporteerd.
Daar wordt de vloeistof opgeslagen.
Vanuit de galblaas komt de vloeistof vervolgens in de darm terecht, waar het helpt bij de spijsvertering.
Een goede kwaliteit gal is belangrijk voor een optimale spijsvertering, maar ook voor een goede vetverwerking.
Als dit niet aanwezig is (bijvoorbeeld door een vervette lever), kan dit leiden tot problemen met de vertering en verwerking van vetten.
Of kort gezegd: hoe beter de gal, hoe gemakkelijker het is om overtollig vet te “verbranden”.
Daarnaast kan het, dankzij de bittere stoffen die het bevat, ook helpen tegen een opgeblazen gevoel, een vol gevoel en brandend maagzuur.
En hoe zit het met voeding?
Oliver adviseerde mij om mijn suikerconsumptie te verminderen.
Door je dieet aan te passen en je suikerinname te beperken, kun je voorkomen dat leververvetting erger wordt.
Je hoeft suiker en koolhydraten niet helemaal te vermijden.
Oliver raadt echter aan om niet meer dan 50 gram suiker per dag te consumeren.
Belangrijk: een leverontgifting moet niet als dieet worden gezien. Het gaat erom dat je jezelf niet martelt en uithongert.
In plaats daarvan streven we naar een evenwichtig, normaal dieet.
De detoxmethode voor een vette lever
Om de methode van Oliver toe te passen, moet je de volgende stappen volgen:
1. Voorkom dat leververvetting erger wordt door je suikerconsumptie te verminderen.
2. Je lever herstellen. Hiervoor heb je mariadistel en artisjok nodig.
3. Verbeter de gal. Dit werkt het beste met paardenbloemwortel.

De 3 stappen van de detoxmethode voor een vette lever
Nu vraag je je waarschijnlijk af: "Hoeveel artisjokken moet ik per dag eten?"
Dat is precies wat er ook door mij heen ging.
Ik kan je het antwoord geven: je zou tientallen artisjokken moeten eten om voldoende van het werkzame bestanddeel binnen te krijgen.
Hetzelfde geldt voor mariadistel en paardenbloemwortel.
Gelukkig had Oliver ook daarvoor een supersimpele oplossing.
Samen met het Europese familiebedrijf Greenleaf Blends, ontwikkelde hij het product Liver Detox Blend, gebaseerd op de onderzoeken.
Het combineert alle ingrediënten die essentieel zijn voor de gezondheid van de lever – en in de perfecte dosering.
Oliver legde mij ook uit waarom Liver Detox Blend zo anders is dan alle andere supplementen die ik tot nu toe had geprobeerd.
Het komt door de uitzonderlijk hoge concentratie van de werkzame bestanddelen.
Terwijl veel producten simpelweg plantenpoeder bevatten, gebruikt Liver Detox Blend extracten met hoge doseringen.
Vooral het extract van de zaden van de mariadistel maakte indruk op me.
Het is aanwezig in een verhouding van 25:1, wat betekent dat het 25 keer meer geconcentreerd dan de oorspronkelijke plant.
Het bevat ook 80% van het belangrijke actieve ingrediënt silymarine, en dat is precies de stof die zulke verbluffende resultaten heeft laten zien in al die wetenschappelijke onderzoeken.
“Er zijn veel supplementen voor de lever op de markt die veel te weinig silymarine bevatten, maar ze kosten vaak wel drie keer zoveel”, legde Oliver me uit.
“Let altijd op de concentratie van het extract – dat maakt het doorslaggevende verschil.”
Ook de andere werkzame stoffen zijn zeer geconcentreerd: Het artisjokbladextract is aanwezig in een 5:1 verhouding, de paardenbloemwortelextract in een verhouding van 4:1.
Deze concentraties zijn nodig zodat de werkzame stoffen tot hun volledige potentieel benut kunnen worden.
Wat mij ook een gevoel van veiligheid gaf: Liver Detox Blend wordt regelmatig getest door een onafhankelijk laboratorium.
Vooral bij leversupplementen is dit heel belangrijk.
Wat mij echter het meest verraste, was het onverslaanbare prijsvoordeel voor ons als gebruikers.
Wie herkent het niet? Een dure leverkuur die meer dan € 100 kost en waar je meerdere doosjes tegelijk van moet bestellen.
Met het product Lever Detox Blend is dit anders: een potje bevat 60 capsules. Je neemt er twee per dag.
Eén potje Lever Detox Blend is voldoende voor een maand lange behandeling van je lever!
Dit is slechts € 1,03 per dag. Eerlijk gezegd heb ik zelfs meer over voor mijn gezondheid, als ik maar van mijn leververvetting afkom, dacht ik.
Er was ook een korting op de behandeling voor 3 maanden van van tot wel € 69! Dit komt neer op € 0,76 per dag.
Net even minder dan € 0,88 per dag voor de kans om eindelijk mijn gewenste gewicht te bereiken en tegelijkertijd mijn lever te ontgiften en te reinigen?
Met ingrediënten gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek?
Voor mij was de keuze eenvoudig: dit is meer dan het proberen waard.
Het begin van mijn experiment met Liver Detox Blend
Toen mijn pakket Lever Detox arriveerde, was ik aangenaam verrast.
In plaats van de gebruikelijke, goedkope plastic potten, hield ik een flesje van hoge kwaliteit in mijn handen.
De inname was ogenschijnlijk eenvoudig: twee capsules per dag. Dat was alles.
Ik heb meteen gekozen voor het 3-maandenpakket.
Omdat Oliver mij had uitgelegd dat leverherstel tijd kost: het is een marathon, geen sprint.
De eerste positieve veranderingen waren al na de eerste week opgetreden.
De middagdip waar ik jarenlang last van had gehad, was verdwenen.
Het constante gevoel van volheid na het eten was ook verdwenen.
Na drie weken werd het nog beter.
Toen ik op de weegschaal ging staan, kon ik mijn ogen nauwelijks geloven:
2 kilo aan herinneringen!
De vervelende opgeblazen buik waar ik al zo lang last van had verdween, en zelfs mijn huid zag er frisser uit, wat mijn man ook opmerkte.
Maar om het experiment nog spannender te maken, heb ik na vier maanden nog een uitgebreid bloedonderzoek laten doen.
Het resultaat was verbluffend!
Mijn cholesterol was verlaagd tot 190mg/dl, nog steeds hoog, maar minstens binnen het referentiebereik.
Het verrassende was echter de gamma GT-waarde, die 4 maanden geleden nog duidde op een vervette lever.
Mijn gamma GT-waarde was gedaald van 49 U/l naar slechts 22 U/l.
Bij vrouwen moet de waarde absoluut onder de 40 U/l liggen.
AST en ALT waren ook licht verbeterd.
De grootste doorbraak kwam echter al na de tweede maand.
Wat vroeger een neerwaartse spiraal was, werd nu een opwaartse spiraal:
Gezonde lever –> meer energie –> hogere calorie-inname –> minder lichaamsvet –> minder vet op de lever
Na 3 maanden was ik 10 kg afgevallen en sindsdien kan ik op dat gewicht blijven.
De handrem was eindelijk los.
Het mooiste was echter dat ik voor het eerst in jaren weer zin had om te gaan sporten.
Alsof mijn lichaam van binnenuit actief wilde worden.
Mijn lever voelde zich beter dan ooit tevoren.
Zoals je wel merkt: ik ben volledig overtuigd van de Liver Detox Blend.
Ik kan het je alleen maar aanbevelen, probeer het gewoon eens.
Je hebt niets te verliezen. Je kunt alleen maar levenskwaliteit terugwinnen – zelfs met garantie.
Greenleaf Blends biedt een geld-terug-garantie van 60 dagen.
Daarom plaats ik hier een link naar de Greenleaf Blends webshop, waar je precies hetzelfde product kunt bestellen.



Klik nu op de knop en controleer de beschikbaarheid van de Liver Detox Blend
Wat ik goed vind aan de Liver Detox Blend
- Het wordt ontwikkeld door een gerenommeerd bedrijf in Nederland.
- De samenstelling is door experts samengesteld. Je kunt zien dat er bij de ontwikkeling van het product rekening is gehouden met de huidige vooraanstaande onderzoeken.
- Greenleaf Blends biedt het product aan tegen een absoluut eerlijke prijs. Andere levercomplexen, die van mindere kwaliteit zijn, kosten soms €60-80 per maand. Liver Detox Blend is al verkrijgbaar voor €23 per maand.
- De ingrediënten zijn natuurlijk en van de hoogste zuiverheid en kwaliteit.
- Ik vind de verpakking prachtig.
- Ik hoef maar 2 capsules per dag in te nemen om mijn leververvetting tegen te gaan.
Bijlage
Vanwege de vele positieve reacties heb ik nogmaals een aantal veelgestelde vragen beantwoord:
Wat onderscheidt de Liver Detox Blend van andere leverproducten?
Mariadistelextract is geconcentreerder in Liver Detox Blend dan in de meeste andere leverproducten. Ook is er choline aan toegevoegd, een stof die in veel andere leversupplementen ontbreekt. Onafhankelijke laboratoriumtests zijn met name belangrijk voor leverproducten. Kwaliteit en veiligheid zijn hier zonder twijfel gegarandeerd. Greenleaf Blends heeft op dit gebied een zeer goede reputatie. In tegenstelling tot andere bedrijven van zijn soort is Greenleaf niet in handen van een gigantisch supplementenconglomeraat dat alleen maar uit is op winstmaximalisatie. Integendeel: het is nog steeds een familiebedrijf in handen van de oorspronkelijke oprichters. Dit is ook terug te zien in de prijs. Liver Detox Blend is aanzienlijk goedkoper dan vergelijkbare leverproducten.
Hoe lang duurt het voordat je de eerste veranderingen ziet of voelt?
Kruidensupplementen hebben voor iedereen een ander effect, omdat elk lichaam zelf bepaalt hoe het de ingrediënten verwerkt. Daarom is het niet mogelijk om een algemeen antwoord te geven. Wel is de feedback van veel klanten dat ze de eerste effecten al na iets minder dan 3 weken regelmatig gebruik zien.
Kan ik de Liver Detox Blend ook gebruiken zonder leververvetting?
Ja, Liver Detox Blend kan ook preventief worden gebruikt of bij verdenking op leververvetting. Alle ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong. Vooral mensen die hun lever belasten door voeding, alcoholgebruik of medicatie kunnen baat hebben bij dit product.
Is er garantie?
Ja, Greenleaf Blends biedt een tevredenheidsgarantie. Ben je binnen 60 dagen niet tevreden met het resultaat, dan krijg je jouw geld terug.
Worden er later opnieuw kosten in rekening gebracht of is dit een abonnement?
Je hoeft je geen zorgen te maken: dit is een eenmalige aankoop. We hebben geen automatische abonnementen of terugkerende kosten. Je behoudt altijd de volledige controle. Wil je later opnieuw bestellen, dan kan dat op elk moment, zonder verplichtingen.